Tanulóim írták

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

Már megszámolni sem tudom, hogy mennyi nyelvtanfolyamot kezdtem el és ebből mennyit nem fejeztem be. Ezek pénzügyi szempontból nem voltak túl jó beruházások. Az élet úgy hozta, hogy előrébb kellett lépni és komolyan megtanulni angolul. De nemcsak úgy, hogy elméletben tudok angolul, hanem úgy, hogy használom is. Ekkor került képbe Veronika. Megírtam a beugró felmérőt, ami szerintem csapnivaló lett. És elkezdtük az alapoktól. Nyelvtan, szabályok, majd megint nyelvtan és szabályok, és ha ez még nem lett volna elég, akkor még mindig nyelvtan és szabályok. Irdatlan sok házi feladattal kiegészítve. A házi feladatokkal töltött idő mellett eltörpül a heti 1x60perc. Logikus gondolkodásomból kifolyólag nekem nagyon sokat segített, hogy mindenben rávezetett az adott szabály működési logikájára. Nem volt rajtam nyomás, hogy nyelvvizsgázzak, ezért húztam-halasztottam és közben a megszerzett tudás ülepedett és érett. Veronika nyomására jelentkeztem vizsgára, ami így utólag nagyon könnyű volt. Nem is értem, hogy miért nem mentem el hamarabb. Azoknak ajánlom, akiknek a nyelvtudás megszerzése a cél akár vizsgával akár nélküle. Ha hajlandóak az órákon kívül is energiát áldozni a tanulásra, akkor látványos lesz a fejlődés.

SzCs

 

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

Hihetetlennek tartottam azt, hogy valaki 4 hónap alatt eljutat egy olyan szintre ahol a nyelvtannal nincs problémám és csak a szavak szaporítását kellene megoldani.
A webodalán írtaknak teljesen megfelel minden állítás, türelmes és érthetően magyaráz Veronika.
Hiába mondom akár azt, hogy értem azonnal leteszteli, és mondatok sokaságával kell bizonyítanom az állításom.
A rengetek házi feladatot nem nagyon preferáltam, de miközben csináltam őket egyre könnyebben és gyorsabban jutottam túl rajtuk.
Még a házi feladatok felépítése is úgy van kitalálva Veronika által, hogy azaz érthetőséget és a memorizálást támogassa.
Olyan dolgokat magyarázott el játszva és érthetően (úgy, hogy sikeresen alkalmazni is tudom és értem/tudom, amit csinálok), melyeket soha nem értettem vagy rettegtem a használatuktól.
Mint kiderült, azért mert rosszul tanították és nem értettem az összefüggéseket.
Egy szó, mint száz, Veronika érthetően magyaráz és használható, korrekt valamint biztos lábakon álló angoltudással ajándékoz meg, ha konzekvensen készülünk minden órára.
Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek!

Üdvözlettel:
ifj. V. István

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

 

Hogy milyen volt Veled tanulni?

Ha felidézem visszafelé az időt teljesen a kezdetekig több pillanatkép ugrik be és több fajta érzés idéződik fel bennem. 

 

A kezdet…

Először azt hittem, hogy megvannak az alapjaim és már nem kell a nyelvtannal töltenünk az időt, mert már sokszor tanultam és kellemetlen érzésekkel töltött el az újbóli tanulásának a gondolata, valamint időveszteségnek gondoltam. Kitöltöttem a szintfelmérő tesztet és csak 1 mondatom volt hibátlan. Ekkor elszállt az a magabiztosság amivel nekiindultam az angol tanulásnak. Ennél jobbnak gondoltam magam. Azután jött a személyes találkozás ahol már angolul is kellett beszélnem, hogy felmérjed a tudásom. Elölről kellett mindent kezdeni az alapoknál…

 

A folytatás… 

Tempósan tudtunk haladni és az én magyar agyamnak megfelelően magyaráztad a nyelvtan. Ha kis bizonytalanság volt, akkor újra és újra visszatértünk, amíg bizonyossá nem vált bennem. Ha valamit nem értettem türelemmel magyaráztad el, akár sokadjára is az adott részt. Volt, hogy nem értettem, hogy mit miért csinálunk és nagyon nem szerettem a sok házit és mondatokat, de meglett mindennek az eredménye. Sokszor csodálkoztam, hogy milyen türelmed van és milyen türelemmel viseltetsz irántam. Aztán persze, volt olyan is, hogy jogosan kaptam „leszúrást”, de ezt is finoman és nem bántóan mondtad. Egy hullámvasutazás volt nekem az angol tanulás és most is az. De te sokszor felsegítettél a mély pontokról. Nem csak tanítod az embereket, hanem mostani divatos szóval „coach”-csolod is őket. Sokszor segítettél tanácsaiddal. 

 

A nyelvvizsga…

Magabiztosan mentem oda. Nem volt bennem feszültség, vagy izgatottság. Tudtam, hogy menni fog és mennie kell. Amíg várakoztam csak néztem a többi sorstársamat kívülről, hogy milyen pánik uralkodott el rajtuk és, hogy „ezt meg azt” még megbeszélik, hogy hogyan is kell használni, írni az adott szerkezetet. Jó érzés volt, hogy nekem abban a helyzetben, abban a pillanatban nekem nem volt ilyenre szükségem. Nem éreztem nehéznek egyáltalán a vizsgát. Sőt… Inkább korrektnek nevezném. Meglett az eredmény és az lett amire Te is és én is számítottunk. Sikerült! :-) Ha visszanézek, akkor azt kell látnom, hogy megdolgoztam/megdolgoztunk a sikerért. Nem jött könnyen és színtiszta munka van mögötte és benne. 

I. Melinda

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

“Én Januárjától kezdtem el Veronikánál tanulni.Előtte is tanultam angolt, de gyorsan rájöttem, hogy az felesleges pénz és időpocséklás volt. Erről az első órán világosodtam meg, amit Verától vettem. Valószínű mindenki így megy tanfolyamról, hogy nekem egy kis nyelvtan kéne… aztán nem kis nyelvtan kellett, hanem az egész. Rengeteg tanárnál tanultam és biztosan tudom állítani, hogy Veronika az egyetlen angol tanár a városba, aki tudja, mit csinál és hogy miért csinálja. Ezt kifejteném bővebben – mármint azt, amit csinál:

  • részletesen elmagyarázza az igeidők használatát, hogyan alkalmazzák azokat és mikor
  • megtanítja és érdekessé teszi az angol nyelvet.

Miért csinálja? Mert szenvedélyesen szereti, amit csinál. Soha nem tartottam szorgalmasnak magam. Ezért hihetetlen feladatnak is tűnt, hogy megtanuljak angolul. Mindig adott házi feladatot, amit le is ellenőrzött.

Na jó – rengeteg házit adott, de rájöttem ez az én érdekemet szolgálja. Persze eközben jöttem rá, hogy az ember tud változni, és ha akar, tud tanulni is. Ami nem ment, azt mindig elmagyarázta türelmesen. Segített rájönnöm, hogy igenis meg tudom csinálni ha törik, ha szakad. Nagyon keményen dolgoztunk. Néha nagyon nehéz volt nekem tanulnom, de ő mindig adott olyan tananyagot, amiért mindig érdekesnek találhattam az angol nyelvet.

Mindenkinek az igényeire – testre szabja a tananyagot. Azért azt még hozzátenném, hogy a szakmai angol(szakács) kifejezetten tetszett, nagyon részletes tananyagot kaptam.

Vera még felkészített az állásinterjúra is. Ezek mellett érettségiztem, és sikerült annyit tanulnom nála, hogy a másik iskolába már az angolra készülnöm sem kellett. Úgy érzem, rengeteget tanultam ez alatt a 6-7 hónap alatt. Mindenkinek bátran ajánlom. Most (júniusban) nyugodt szívvel vágok neki Angliának. Köszönöm szépen. “

B. Anikó

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

“Nagyon elégedett vagyok Veronika munkájával. 2 hónapon belül készített fel engem a szóbeli üzleti angol nyelvvizsgára. Nagy hiányosságaim voltak a beszédértés és kommunikációs képesség terén. Ami nagyon tetszett az órákban, hogy egyáltalán nem húzta az időt, szinte pár perc alatt felmérte a tudásom és ahhoz mérten haladtunk. Veronika tanárnőt ajánlom mindazoknak, akiknek nehezen megy a beszéd, nem mernek megszólalni, helytelenül beszélnek és rövid időn belül gyorsan szeretnének megtanulni jól és nyelvtani hiba nélkül beszélni. Jó tanulást mindenkinek: Safi”

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

Szia!

Köszönöm a felkészítést! Ilyen sem volt még, hogy elsőre átmentem volna egy nyelvvizsgán. Merőben új érzés… :-)

Üdv, IM

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

Szia,

gondoltam megírom, hogy sikerült az angol szintfelmérőm. Hihetetlenul boldog vagyok, mert baromi nehéz volt, alig sikerült valakinek. És a teszt tele volt pénzügyi angol kifejezésekkel 

Szeretnem megkoszonni a sok sok segitseget :) Udv: Dori

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

” Kedves Veronika!

Veled volt az első alkalom, hogy skype-on keresztül tanultam angolul és abszolút pozitív véleményem van. Egy földrésszel odébb is sikerült hatékonyan és lendületesen haladni, óráról órára felkészülten vártál, a szükséges tankönyveket és jegyzeteket pedig megkaptam pdf-ben, e-mailben. Tulajdonképpen ismerve magamat, ez még hasznosabb is volt számomra, hiszen így a jövőben bármikor előkereshetem ezeket, nem fog elveszni vagy összegyűrődni. Nagyon hálás vagyok, mert a 6 óra eltérés ellenére is rugalmasan álltál hozzám, nem egyszer pedig magyar idő szerint este 10-ig fenn voltál. Az internet kapcsolat szinte tökéletes volt, mikor szóban gyakoroltuk, akkor sem éreztem a hátránynak a skype-ot. Örülök, hogy téged választottalak, mert sikerült megértetned velem az angol nyelvtant, türelmesen és pozitívan álltál hozzám. “

Üdv.: Judit (Kanada)

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

 
“Azért választottam Veronikát angol tanáromnak mert nagyon megfogott az ígérete a honlapján, hogy max. 4 hónap alatt megszerezhető a nyelvvizsga. Többször nekifutottam az angol tanulásnak, de az igeidőknél mindig elakadtam.Veronika érthető és egyszerű magyarázata és példái segítségével az igeidők nem okoznak többé problémát.Sok, rosszul berögzült hibám volt, amit Veronikával sikerült a “helyükre tennünk”.
Az órái kellemes hangulatúak voltak, tudta mikor biztasson, mikor legyen szigorúbb és mindezt úgy csinálta, hogy motivált.
Nagyon tetszett, hogy addig nem mentünk tovább az anyagban amíg meg nem győződött róla, hogy az adott nyelvtant 100%-san tudom.
Véget nem érő mennyiségű házi feladatai kezdetben túlzásnak tüntek, de később rájöttem, hogy az én érdekemet szolgálják.
Ahogy közeledett a nyelvvizsga időpontja, én majréztam, Ő pedig bíztatott, megigérte, hogy meglesz.És így lett. :) happy
Nagyon köszönöm, azt a sok türelmet, biztatást és jó tanácsot, amit az óráidon kaptam !”
 
M.Anna

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

2011 nyarán kezdtem el Veránál tanulni. Igazából semmi kedvem nem volt a nyaramat angolozással tölteni. Neki azonban mégis sikerült elérnie, hogy összeszedjem magam és igyekezzek megfelelni. Mindezt pedig a lehető legnagyobb nyugalommal. Ha fáradt voltam, ha feledékeny vagy figyelmetlen, ő fáradhatatlanul újra és újra elmagyarázott nekem mindent. Kevés olyan embert ismerek, aki ennyire türelmes lenne.

Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki egy igazán megbízható nyelvtanárt keres! Ha feladatlapok és gyakorlások hosszú sorába is telt, végre valakinek sikerült megértetnie velem az összes igeidőt és nyelvtani szerkezetet, mostanra pedig biztonsággal tudom őket alkalmazni.

Hála neked, nem csak angolórán villoghatok a tudásommal, de a külföldiekkel is a legszebb szóvirágokban beszélhetek. És persze a C1-es (Cambridge felsőfok) nyelvvizsga sem egy utolsó szempont:)

Nagyon-nagyon köszönöm Vera:)))

Dóri

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

“Verával tanulni az angolt egészen más volt mint azelőtt bárkivel. Azzal kezdtük, hogy felmértük az addigi tudásom, amiből kiderült, hogy hiányos, és gyakran hibás. A cél a középfokú nyelvvizsga volt, az időpont pedig adott volt, mert a diplomához szükségem volt rá. A felkészüléshez 7 hét állt rendelkezésünkre. Vera azt mondta fel tud készíteni, méghozzá az Origó nyelvvizsgára, de ehhez tényleg dolgoznom kell. Bár lehetetlennek tűnt, bele vágtam, valamiért rögtön bíztam benne. Ezt később a tapasztalataim igazolták is. Egészen másként, sokkal gyakorlatiasabban magyarázta el a nyelvtant, mint mások. Mindent érthetően magyarázott, és egészen addig, amíg valóban megértettem. Éreztem, hogy az én stílusomra alakítja a magyarázatát is. Az órái nagyon színesek voltak, sosem unatkoztam, mindig volt egy új és izgalmas feladat. A folytonos fordítások, és a szótanulás először nehézkesnek tűnt, de mikor már szinte gondolkodás nélkül tudtam fordítani és mondatokat alkotni, hajtott a pozitív élmény. Mindig jó kedvvel mentem az órákra, baráti hangulat fogadott. Azelőtt nagy problémám volt az angol nyelv, csupán hallás utáni értésével. Addig addig gyakoroltuk, Vera instrukciókat adott, segített feloldani a hallott szöveg megértésével szemben kialakult feszültségem. A héten 4szer volt óránk, és annyi házit adott, hogy a nap többi részét is tanulással töltöttem, természetesen az óránként kötelező 15perc pihenőt betartva. Tanulási módszereimet is megreformálta. Majd 7 hét után a vizsgára is teljesen felkészülten engedett el. A vizsgákon nem izgultam, tudtam mi a dolgom, és szép nyugodtan azt is tettem. Így sikeres középfokú nyelvvizsgát tettem. Összességében a módszerét nagyon hatékonynak tartom, Verát pedig egy olyan angol tanárnak, akinek a névjegyét örökre megtartom.
Még egyszer köszönöm neked Vera!”
Tóth Angelika

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

Az államvizsgát követően két évig húztam a nyelvvizsga megszerzését, azt hiszem, hogy túl nagy falatnak ígérkezett a dolog. Kötetlen munkaidőben dolgozom, tehát olyan túl sok szabadidőm sem volt, amibe elfért volna még egy ekkora feladat.

Október elején rászántam magam és felkerestem a húgom (lásd előző tapasztalat) által ajánlott legjobb angol tanárt, Téged. Úgy gondoltam nem lehet ez olyan
nagy kunszt, végül is nagyjából megértettem, ha hozzám angolul beszéltek, meg céges ügyekben is írtam néha egy-egy egyszerűbb
levelet. Jött a szintfelmérő, ami számomra csúfos kudarc volt, rá kellett ébrednem, hogy gyakorlatilag nem tudok semmit.

Heti háromszor találkoztunk egy órára, ami szerintem pont ideális, ha az ember munkába jár és intenzíven szeretne nyelvet tanulni.
Szerencsére hétvégén is dolgozol, ezért az egyik órát szombat reggelente tartottuk. Hallottam, hogy sok házi feladatot szoktál adni, valamint számon is kéred, és ez így is van. De pont ez a jó. Ettől lesz az enyém. Volt pár házi, amit sok-sok órán keresztül nem bírtam megcsinálni időhiány miatt és te még hetekkel utána is emlékeztél arra, hogy van elmaradásom. Hihetetlen memóriád van. Az órák mindig pontosan kezdődtek és nagyon korrekt volt az egész. Tényleg azt éreztem, ez arról szól, hogy minél hamarabb olyan biztos tudást szerezzek, ami maradandó.
Bő fél év alatt jutottam el odáig, hogy a középfokú nyelvvizsgát magabiztosan, elsőre teljesítettem.

Még egyszer szeretném megköszönni odaadó munkádat.

Tóth András

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

“A legpozitívabb dolgok egyike a sikerélmény-orientált tanítás volt, ennek köszönhetően nagyon jó hangulatú órákban volt részünk, de olyan módon, hogy a komolyság és a hatékonyság végig szem előtt volt tartva. Legalább ilyen sokat segített a tananyag személyre szabott jellege is (érdeklődésnek megfelelő és mégis a mindennapi tudásnak megfelelő témák kiválasztása). Nagyon tetszett a nehezebben megtanulható nyelvtani szabályok rövid, de logikus és példákkal illusztrált ismertetése, melyek így igazán hosszútávon rögzülni tudtak (which-that, present perfect, inversion stb). “

Balázs&Gábor

(novemberben kezdték, feb. középfok, május felsőfok rengeteg otthoni készüléssel és házival :-)

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

Szeretném megköszönni a rengeteg eröfeszitést és kitartàst ami hozzàm kellett, és meg kell mondjam, hogy sokkal többet tanultam töled ez alatt az idö alatt mint eddig életemben. J Nagyon köszönöm még egyszer a sok-sok segitséget és engedelmeddel felhasznàlom az eddigi anyagainkat hogy az àtvett nyelvtani részt flottul tudjam és tudjak rà biztosan épitkezni a jövőben…

Gábor

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

Angolt iskolában nem igazán tanultam, csak tanfolyamokon és saját magam által sajátítottam el, viszont a diplomámhoz elengedhetetlen a nyelvvizsgám megléte. Sajnos szakmai nyelvvizsgát kell letennem, amit már többször meg is próbáltam de sajnos az írásbeli része eddig még nem sikerült. Végső elkeseredésemben egy kedves barátom sikeres nyelvvizsgája után ajánlotta Veronikát és rögtön időpontot is kértem! Az első óra igazi meglepetés volt, soha még ilyen színvonalon nem tanultam még angolt, hiába jártam drága nyelviskolában ! Minden egyes óra után rá kellett jönnöm, hogy mennyi mindent nem tudok még , valamint a nyelvtani rejtélyeket nem is olyan nehéz megoldani. Közben már készülünk a Kitexes nyelvvizsgámra is , eddig rettegtem a vizsgától, valamint mindig nehezen álltam neki a feladatokat megoldani, Veronika megszeretette velem a feladatokat és megmutatta a helyes írányt azok megoldásához!
Úgy érzem, hogy jó kezekben vagyok, Veronika mindig észreveszi a hiányosságokat és segít azokat kijavítani, irányt mutat, házi feladatokat ad és komolyan veszi azok elkészítését, megbeszélünk mindent és addig magyaráz ameddig nem értem!
Ha ilyen képzettségű angol tanárok lennének az iskolákban Magyarországon minden fiatal perfecten tudna angolul beszélni.
Nagyon szépen köszönöm a segítségét!
Üdvözlettel, Krisztina

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

Azert volt jó, mert lekötötte a figyelmem, és könnyen, jó környezetben tudtam gyorsan nagy tudasra szert tenni. Sikereim még mindig érzem, hiszen a Full Sail orlandoi média egyetemen lediplomáztam filmből és most is oda járok egy mester képzésre entertainment business szakon. A módszereidre visszagondolva nem jut eszembe semmi, csak pozitiv.

 

V. Norbert

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

 

Nyereségem a szuper intenzív tanfolyamomból.

Veronika oktatasi módszere egyszerűen nagyszerű! :D

Már az általános iskolában találkoztam az Angol nyelv oktatásával aztán a közép iskolában, de nem jutottam tovább az egyszerű és folyamatos jelen megértésénél. Aztán megpróbálkoztam egyedül a megmaradt tankönyvek alapján megérteni a nyelvtant és vettem még másikat is, hogy talán majd az segít. De az eredmény ugyan az lett, továbbra sem értettem és nem tudtam használni. :(

Most Veronika mindent a helyére rakott nálam, most úgy érzem, „van logika” az Angol nyelvtanban. Vagyis rájöttem, hogy én is képes vagyok megérteni és még használni is. :)

Ami számomra a legnagyszerűbb volt az az, hogy tényleg személyre szabott oktatást kaptam. Egy kicsit is bizonytalanabbnak néztem ki – gondolom – Veronika rögtön rákérdezett, hogy „min maradt a figyelmed”? Szóval mindig megtalálta a problémámat még mielőtt én felismerhettem volna. :)

Nagyon köszönöm ezt a figyelmet és türelmet, amit az egész tanfolyamom alatt kaptam tőle.

Mindenkinek tiszta szívemből tudom ajánlani, hogy ha úgy érzi, hogy „Ő az egyetlen a földön, aki soha nem fog tudni Angolul” az dobja ki ezt az elképzelését és tanuljon angolul Veronikával! :)

Anita Horváth

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

Veronikával elkezdtem az angol újra tanulását, Skype-on , amely más mint a csoportos angol tanulás. Korábban a megtanult dolgok nem voltak leülepedve, nem voltak alaposak, amelyekre épül az egész , ezt most segítségével újra építjük.
Teljesen személyre szabottan haladunk, nem sürget, így tudom a tanulást saját tempóban folytatni. Aprólékosan, türelmesen javítja a hibákat, elmagyarázza újra és újra amelyet nem tudok, értek meg. Az órai közös munka dokumentálva van, vizuálisan kiemelve a magyarázatokkal, melyre bármikor vissza tudok térni. Így az angol érthetőbb számomra, és a tudás is néhány óra után nagyobb mint máskor fél év alatt.
Jó szívvel , bátran ajánlom mindenkinek, aki egy alapos, türelmes , magas szintű nyelvtanárt keres!

D. Tibor

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

“Én állásinterjú felkészítésre jelentkeztem. Voltam négy másik tanárnál is, és Veronika volt a legprofibb. A telefonos állásinterjún azt kérdezték, amiket megbeszéltünk, nem volt más kérdés. Az ár valóban tükrözi a minőséget. Ha a közeljövőben angolt fogok tanulni, akkor biztosan itt teszem. “

V.I.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

“Szerettem volna Angliában dolgozni, ezért elkezdtem az interneten és barátaim köréből tanárt keresni. A barátom ajánlotta Veronikát, aki akkor már pár hete az ő óráira járt.

“Az első benyomásom az volt, hogy egy nagyon türelmes, és jó szándékú such a lovely girl :-) . Ő volt az első olyan idegen nyelvű tanárom, akinek a nyelvtani magyarázata teljesen világos és érthető volt számomra. Mivel én dolgozni szerettem volna nem pedig nyelvvizsgázni, így azokat a nyelvtani részeket tanította meg amiket a való életben használnak, nem pedig a kemény nyelvtani részt amit csak a nyelvvizsgákon kérnek. Nagyon is különbözik a kettő egymástól. Emlékszem hogy volt jó pár kifejezés aminél megjegyezte hogy ezt külföldön így használják, vizsgákon pedig máshogy. Ez igen hasznos volt. És valóban így van, mert most már tapasztalom, mivel két éve élek Londonban. Az első hónap után találtam magamnak munkát, alig négy hónapos angol tanulás után. Elég volt arra hogy az első angol interjún az életemben megfeleljek. Ráadásul egy valódi angollal, amit megjegyzek hogy néha nem egyszerű megérteni. Mindig arra biztatott, hogy ne gondoljam magamról hogy buta vagyok, igenis képes vagyok a helyes válaszra, képes vagyok rá hogy megtanuljam. Azt hiszem hogy a tudatalatti hatalmát használta, mégpedig nagyon is jól.

Utólag is köszönet neki. Csak ajánlani tudom.”

Gál Tünde

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

“Azért szeretek hozzád járni, mert te vagy az első tanár, aki megköveteli, hogy tanuljak.”

Sz. Krisztina

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

“Előtted voltam már két angol tanárnál. Még azt sem tudták, mit nem értek. Komolyan mondom, minek tanítanak az ilyenek?”

N. J.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

“És ezeket tanfolyamon miért nem mondták soha?”

B. Gabi

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

“Te vagy az első igazi tanárom. A többi csak kontárkodott.”

P.M.
értékesítési igazgató

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

Állásinterjúra való felkészülés során kezdtem Veronikától Skype nyelvórákat venni, hamar kiderült azonban, hogy komoly hiányosságaim vannak a nyelvtan, főleg az igeidők alapos ismeretében. Nagyon tetszik a módszere, az, hogy nem tankönyvek és megszokott sablonok szerint haladunk, hanem rugalmas, igényeimhez alakított tananyag mentén, és olyan tempóban, ahogy nekem jó.
Mindent érthetően és részletesen elmagyaráz, példákkal támaszt alá, rajzokkal illusztrál, és ameddig valami nem 100%-osan tiszta, nem megyünk tovább. Az elméletet rengeteg példamondattal gyakoroltatja be (ehhez végtelen mennyiségű segédanyagot biztosít), hogy minél jobban ráérezzek a dolgok ízére. Így aztán Veronikától valóban használható, gyakorlati tudást kapok.
Az órákról soha nem késik, végig teljes figyelmével és türelmével van jelen (amit külön köszönök!). Nagyon jól döntöttem, mikor őt választottam!

N. Edit

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

Verát kitűnő tanárnak tartom. Szerettem hozzá járni, mert jó légkört tudott teremteni. Nagyon tetszett a felkészültsége és a sok érdekesség a nyelvvel kapcsolatban, amivel színessé tette az órákat. Neki is fontos volt a sikerem, mindig biztatott, de megértette a nehézségeimet is. Nem tudtam angolul és nem is szerettem, most pedig magabiztos nyelvtudással Angliába készülök!

Szabó Anita

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

“2009 szeptemberében Angliába költöztem, és ez idő alatt kezdtem rájönni, hogy az a 10 évvel ezelőtti nyelvtudás már nem elég, ha egyedül is akarok érvényesülni. 2010 májusában kezdtem intenzív angol nyelvtanulásomat. Mivel más lehetőséget nem találtunk, ezért a felkészülés videóskype-on keresztül oldottuk meg. Ez fantasztikusan működött. Minden technikai akadályt leküzdve haladtunk a célunk felé, ami a középfokú angol nyelvvizsga letétele volt.

Én már életem során tanultam egy pár nyelvtanárnál, de őszintén, Veronikához hasonlóval még soha nem találkoztam. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy időközönként hajlamos vagyok elkeseredni és feladni a dolgokat, mert azt hiszem, nem vagyok rá képes, pedig igen, csak néha napján elvesztem a hitem, mikor túl nagy a tét. Veronika nemcsak hogy ebből a szakaszból kirángatott, hanem nagy lelkesedésével, pozitív hozzáállásával és sikerorientált oktatási módszerének köszönhetően 4 hónap alatt letettem Budapesten a Rigó utcában a középfokú nyelvvizsgát. Ő olyan ember, aki folyamatosan elismeri a tanítványát, ezzel arra sarkalva őt, hogy meg jobbat hozzon ki magából, és ami a legfontosabb, értelmezve tanít – vagyis ha nem értek valamit, Ő elmagyarázza akár többször is, hogy ne maradjon a tudásomban úgynevezett hézag, mert Ő azt vallja, ha nem értünk meg valamit rendesen, akkor nem is tudjuk elsajátítani – és ezt Vele megtapasztalva már én is így gondolom. Amikor fiatalabb voltam, azt hittem- mert a tanáraim azt mondtak- hogy minden nyelvet kb 1 évig kell tanulni, hogy eljussak a középfokú szintig, de most már tudom, hogy ilyen kitűnő tanár segítségével, mint Veronika, pár hónap alatt is lehetséges. Ő általa gyári munkásból éttermi felszolgáló lett belőlem. Ami Magyarországon nem egy nagy szó, de ha itt vagy külföldön és nem beszéled a nyelvet, még ilyen helyre sem kerülhetsz be, hiába van akár több diplomád is, melyet a saját országodban szereztél. Skype-on keresztül is meg lehet tanulni angolul, a távolság nem akadály. Két dolog kell hozzá: elég elszántság, hogy meg tudod csinálni, és egy olyan jó tanárnő, mint Veronika.”

Pap Reni

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

 

“Azért szeretek Veronikánál tanulni, mert elsőként nagyon szimpatikus fiatal nő. Sokat hallottam, hogy milyen jól tanít angolt. Kipróbáltam. A hír igaz.

Megértem, amit tanít, ha mégsem, újra elmagyarázza. Türelmes, és haladunk az anyaggal. Amit nála három hét alatt tanultam, az több, mint az iskolában 3 év alatt. És a legfontosabb, hogy érdekessé teszi az angol nyelvet, amit “végre” magam miatt tanulok. Ráébresztett, hogy nem bonyolult nyelv az angol, és sokat viccel az órán, ami miatt még jobban szeretek hozzá járni.”

G. László

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

“Veronika nagyon jól és türelmesen tudja elmagyarázni, hogy mi, miért és hová kerül nyelvtanilag. Megértő, türelmes, aranyos és kedves is. Ennek ellenére azért megköveteli a házi feladatot is, de ez nem baj :-)

B. Anikó

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

Azért volt jó hozzád járni, mert mindig ugyanolyan naprakész voltál, sose éreztem hogy sűrű napod lenne, vagy ilyesmi. Mindig odafigyeltél arra, amit mondtam, közvetlen voltál. A módszered abszolút jó, mert még én is megtanultam angolul társalogni, mondhatni. Elsősorban ilyen téren fejlődtem, szóval hatalmas segítség volt az a pár hónap.

Fényes Dániel

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

Mikor Veronikához kerültem, akkor bizonytalan volt a nyelvtudásom. Az összeszedett és nagyon kellemes hangulatban telt órák viszont jelentősen hozzájárultak gyors fejlődésemhez. Jelenleg külföldön tanulok és nem ijedek meg, ha idegen nyelven szólnak hozzám!:) Köszönöm, hogy segítettél abban, hogy ezt elérjem!

Balázs Andrea

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

“2008.február óta járok Stadler Veronikához angol órákra.Csak jó tapasztalataim voltak vele.Gyorsan tudunk haladni a tanulással, érthető módon építi egymásra a nyelvtani leckéket és számos segédanyagot biztosít a gyakorláshoz.Az órák anyagát az igényeimhez, tudásomhoz megfelelően állítja össze figyelembe véve a természetemet is ( külön hangsúlyt fektet az önbizalmam építésére a nyelvhasználat terés és azon kívül is) .Lehetőséget ad és szorgalmazza is, hogy bátran tegyem fel a kérdéseimet, mindig biztosít időt hogy azokat átbeszéljük. Interneten keresztül is tudjuk tartani a kapcsolatot, és küld át részemre segédanyagokat, feladatokat.”

Kollár Tünde

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

“Az órák mindig elkezdődnek időben, nem mond le egyet sem.

A tanítás alkalmával mindig szem elött tartja a haladási készségemet, nem erőlteti a haladást. Ha valamit nem értek az anyagban – szó, kifejezés -,megállunk és egyből elmagyarázza, példákkal támasztja alá. Ez után gyakoroltatja és ha biztos a tudásom akkor megyünk tovább. A tananyagon kívűl is hoz, mutat képeket, ábrákat, ezzel színesítve az órákat. Mindig ad házi feladatot, és ki is kérdezi azt. Időszakonként felmérőket készíttet velem a tanult anyagokból. A munkám során felmerülő nyelvi nehézségekben is segít.

Fontos számára, hogy sikerélménnyel távozzak a foglalkozások végén, ezt az órák alatt többször is érzem rajta.A tanórák során a jó megoldásokat megdicséri, a rosszakat türelmesen kijavítja, és nem érezteti, hogy ezt már “ezerszer” elmondta. A kitűzött célomat Ő is a magáénak érzi és e szerint is cselekszik.”

Kertész Szabolcs – Termelésirányító mérnök

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

“Vera, mint angol tanár “néni”mről, csak nagyon jókat tudok mondani! Közvetlenül a Vera előtt tanultam még 2 lánynál, szintén magántanulóként, 10-10 órát tanultam Náluk, de sajnos abszolút nem éreztem azt, hogy haladnék a tanulásban, inkább azt éreztem, hogy csak egyre jobban összezavarodok. A Veránál most fejeztem be a 10. órát, és eszem ágában sem volt, hogy másik tanárhoz menjek, mert nagyon élvezem a Vele való órákat. Vera rendkívül figyelmes, türelmes, kedves lány. Az óráin egyáltalán nem „unatkozom”, az a 60 perc olyan hamar eltelik, hogy észre sem veszem. Nagyon-nagyon érthetően magyarázza el a nyelvtani szabályokat, sok-sok példamondattal és addig gyakoroljuk a példamondatokat, amíg nem látja rajtam, hogy értem és a gyakorlatban is tudom használni. Nem „csak” leadja az anyagot és a következő órán haladunk tovább, hanem az én tempóm szerint haladunk. Valahonnan mindig mindenre emlékszik, pl. milyen szót nem tudtam az előző órákon és képes rákérdezni, hogy megtanultam-e?! Nagyon szeretem azt is, hogy Ő ír a füzetemben, és amikor akár 2 hét múlva visszalapozok egy előző alkalomra, akkor is teljesen előttem, van az a kép, amikor azt tanultuk, mert annyira jól illusztrálja, hogy melyik nyelvtani helyzetet mikor és miért kell használni.

Amit írtam Rólad az mind-mind igaz!!! Nagyon szeretek Hozzád járni és mindent köszönök Neked.

További szép napot kívánok: F. Angéla”

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

“Én megerősítést nyertem a meglévő tudásom használatához és nem azon görcsölök , hogy “tökéletes ” kiejtéssel próbálkozzam. Jól megmozgattad a passzív tudásomat . Arra is rávezettél, hogy ne bonyolítva mondjam el a mondanivalómat.”

Sz. J. idegenvezető