Angol video skype-on

Pár hasznos információ a video skype-os oktatásról

Angol oktatás, gazdasági angol oktatás video skype-on

Manapság egyre divatosabbá válik a skypos angol tanulás, köszönhető a rugalmasságának, rengeteg időt spórol meg vele az ember a közlekedésnél. Arról nem is beszélve, hogy az angoltanárnak és a diáknak nem is kell egy városban lenniük. Manapság mindenkinek ott van a laptopján, notebookján, table PC-jén a webkamera és a mikrofon, továbbá az ingyenes skype – így ezeket általában nem is szükséges külön megvásárolni. Ha valakinek mégsincsen, egy nagyon minimális költségért, pár ezer forintból beszerezhetőek. Ezek segítségével különféle hotspot(ingyenes vezetéknélküli internet) helyekről, könyvtárakból, munkahelyről, vagy esetleg a lakásból kényelmesen lehet tanulni. Ez nem újkeletű dolog, hiszen a nagy távolságok miatt – például az egyesült államokban és ausztráliában már elég régóta használatos a távoktatásban.

 

Az angol tanításban nem nagyon különbözik attól, ha valaki magántanárhoz jár személyesen. Az angoltanár és a diák látják egymást az órán. A feladatokat szokásos előbb átküldeni, így a diák ki tudja azokat nyomtatni, ha szeretné. De megfigyelésem szerint sokan szeretnek a word dokumentumba írni. A képernyőt is meg tudja osztani a tanár és a diák egyaránt. Így nem probléma, ha kiegészítőre van szükség a magyarázathoz: a lerajzolt vagy demonstrációként használt dolgot vagy a képernyőt megosztva, vagy kamerába megmutatva a diák láthatja.

 

Szerencsére a mai technológia és a szélessávú internet elterjedése hozzájárul ahhoz, hogy a videó és hangi adat akadozásmentesen áramoljon a két fél között.

 

Érdemes kipróbálni.

Kategória: Angol nyelvvizsga